Bosna i Hercegovina     | 07.12.2021. 12:35 |

U 2021. godini u HNŽ-u zaposleno 40 djece poginulih branitelja i djece RVI

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. prosinca (FENA) – U povodu uspješno završenog natječaja kroz koji je u 2021. godini zaposleno 21 dijete poginulih branitelja i 19 djece ratnih vojnih invalida, u utorak je održan radni sastanak u prostorijama Ministarstva za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Ministar za pitanje branitelja HNŽ-a Oliver Soldo, ravnateljica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i ravnatelj Službe za zapošljavanje HNŽ-a Vlado Čuljak razgovarali su o provedbi i učincima projekata/programa, kao i planovima povećanja sredstava za tu svrhu u idućem razdoblju, a s obzirom na pozitivan odjek među ciljanom skupinom, priopćeno je iz Ministarstva za branitelje HNŽ-a.

Na sastanku je istaknuto da je od 2017. do 2021. godine putem ovih projekata/programa zaposlen ukupno 191 korisnik iz braniteljske populacije, i to 122 djece poginulih branitelja i 69 djece ratnih vojnih invalida. Za tu svrhu do sada izdvojeno je 1.558.400 KM, a u planovima Ministarstva za narednu godinu je izdvajanje dodatnih 50.000 KM uz dosadašnjih 200.000 KM za veći broj korisnika.

Kako je riječ o najosjetljivijoj kategoriji korisnika, djeci poginulih i nestalih branitelja, te djeci ratnih vojnih invalida, u Ministarstvu se poklanja posebna pozornost i čini dodatan angažman kako bi sve zainteresirane korisnike ciljane skupine pomogli kroz projekte sufinanciranja, priopćeno je iz Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ-a.

Spomenuti program Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a o stjecanju radnog iskustva i usavršavanja djece poginulih branitelja, kako bi im se olakšala integracija na tržište rada kroz stjecanje radnog iskustva i usavršavanje na odgovarajućem radnom mjestu, prepoznala je i podržala Vlada HNŽ-a te se očekuje da će se značajnije proširiti i na druga tijela uprave i ustanove Vlade HNŽ-a, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

FZZZ - Na osnovu dva programa u 2023. godini više od 8.000 osoba dobilo posao kod poslodavaca

U Federaciji BiH u septembru značajno smanjen broj nezaposlenih

U Federaciji BiH broj nezaposlenih u padu

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti