Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 16:57 |

Kadrić ocijenio značajnim današnji sastanak s delegacijom Vlade FBiH (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

BRČKO, 6. decembra (FENA) - Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Esed Kadrić ocijenio je značajnim današnji sastanak s delegacijom Vlade FBiH i javnih preduzeća, te gradonačelnicima Tuzle i Orašja.

Istakao je da je razgovarano o tri infrastrukturna projekta od značaja za BiH, te dodao da Brčko Distrikt razumije svoju ustavnu i geografsku poziciju.

- Nastavit ćemo raditi i sa Vladom FBiH i sa Vladom RS na realizaciji projekata koje smo danas definisali i drugih čija je realizacija neophodna - rekao je Kadrić.

Potcrtao je da je autocesta Beograd - Sarajevo projekt u kojem će Distrikt imati značajnu ulogu u koordinaciji aktivnosti na dionicama koje će prolaziti kroz njega.

- Obradovani smo što se FBiH odlučila za koridor plinovoda od Županje preko Orašja kroz Brčko Distrikt, a u prostornom planu već imamo dionicu od Bijeljine prema Banjoj Luci - naveo je Kadrić.

Dodao je da je i elektrifikacija pruge Tuzla - Brčko - Vinkovci značajan međunarodni projekt koji bi mogao ojačati potencijale brčanske luke.

Kadrić je najavio da će uskoro biti održan sastanak s premijerima oba entiteta i predstavnicima javnih preduzeća na kojem bi trebalo biti definisano sve što je dosad usaglašeno s Federacijom, kako bi počeli raditi na dobrobit svih građana BiH.

Pogledajte https://fena.ba/video/6852/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1OgVe3CsYN1zYfc5NJk7ZWZmAhhMSYWfH?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta