Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 16:35 |

Zahvalnica ministru Drljači za podršku osobama sa invaliditetom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Predsjednik Udruženja invalidnih i bolesnih osoba “Ruka podrške” Almir Išerić uručio je danas u prostorijama Vlade Federacije BiH u Sarajevu zahvalnicu zamjeniku premijera FBiH i federalnom ministru rada i socijalne politike Vesku Drljači povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Išerić je istakao dugogodišnju dobru saradnju i podršku Ministarstva te podsjetio da je Ministarstvo, između ostalog, pomoglo kupovinu kombi vozila za prevoz članova Udruženja “Ruka podrške”.

Inače, Udruženje je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježilo u petak u Hadžićima mirnom šetnjom i  polaganjem cvijeća, a održan je i seminar o položaju osoba sa invaliditetom, uz podršku Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Seminaru je prisustvovao i obratio se savjetnik zamjenika premijera FBiH i federalnog ministra rada i socijalne politike FBiH Anes Krivić.

Članovima Udruženja u obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom pridružili  su se i predstavnici udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom: Esad Delić, predstavnik Saveza RVI FBiH, Almaz Kulović, predstavnik Saveza slijepih osoba FBiH, Ekrem Julardžija iz Saveza RVI ZDK, predstavnici Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zaposljavanje osoba sa invaliditetom, Hamdo Ejubović, načelnik općine Hadžići, Eldar Čomor, zastupnik u Parlamentu FBiH, Senad Goralija, predstavnik sportskog saveza OSI ZDK, Amerisa Ahmetović iz Udruženja civilnih žrtava rata te brojni drugi zvaničnici, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Udruženje koje radi na poboljšanju kvaliteta života osoba s invaliditetom traži pomoć sugrađana

Delić: Želimo poslati poruku da osobe s invaliditetom zaslužuju isti status kao i svi drugi (VIDEO)

Strategija za unaprjeđenje prava osoba s invaliditetom u FBiH na proljeće

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo