Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 13:56 |

Komšić i ambasadorica Nigerije: Povećati trgovinske i investicijske aktivnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Federativne Republike Nigerije za BiH, sa sjedištem u Budimpešti Modupe Irele. 

Komšić je istakao da se današnjom predajom akreditiva nastavlja uspješna saradnja između Bosne i Hercegovine i Nigerije, velike zemlje s ogromnim potencijalima i značajnim faktorom na afričkom kontinentu.

Smatra da dosadašnja saradnja Bosne i Hercegovine i Nigerije treba da bude još intenzivnija i sadržajnija, ukazavši da u takvim odnosima BiH ima veliki ekonomski potencijal i prirodna bogatstva. U tom smislu je zajednički konstatirano da je od posebnog interesa razvoj u poljoprivrednoj djelatnosti, prehrambenoj industriji, energetici, metalnoj i namjenskoj industriji i turizmu.

Ambasadorica Nigerije Modupe Irele naglasila je da će za vrijeme mandata uložiti sve napore da budu produbljeni odnosi između dvije zemlje, da će nastojati unaprijediti prijateljske veze između njihovih naroda i učiniti još snažnijim trgovinsko partnerstvo, koje je usporeno zbog pandemije COVID-a 19.

Naglasila je da će kao ambasadorica u Bosni i Hercegovini uložiti sve napore da ponovo oživi, održi i poveća trgovinske i investicijske aktivnosti između dvije zemlje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo