Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 07:23 |

Zvizdić danas na parlamentarno-sigurnosnom forumu u Vašingtonu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić učestvovat će na parlamentarno-sigurnosnom forumu, najavljenom za 6. decembar u Vašingtonu, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Ovaj tradicionalni događaj svake godine organizuje nekadašnji član Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i osnivač ovog foruma Robert Pittenger, a okuplja američke kongresmene i senatore, parlamentarce iz cijelog svijeta te eksperte i predstavnike agencija neposredno angažovane u suprotstavljanju aktuelnim globalnim bezbjednosnim izazovima.

Programom je najavljeno Zvidzićevo obraćanje učesnicima Foruma tokom panela o najboljim primjerima i praksama unapređenja saradnje parlamenata.

Predviđeno je takođe da se predsjedavajući Predstavničkog doma, tokom boravka u  Vašingtonu radno sastane s više članova američkog Kongresa.

Tokom Foruma bit će razmotrene različite vrste aktuelnih globalnih sigurnosnih izazova, od nezakonite trgovine ljudima i migrantske krize, pranja novca, zloupotreba u ekonomskoj ekspanziji pojedinih zemalja kroz kontraverzne investicije, do posljedica neurokognitivnog rata i upotrebe psihološkog i biološkog oružja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Sarajevu Forum o analizi trendova prijetnji i rizika od oružja za masovno uništenje

Zvizdić: Nato šalje bataljon rezervnih snaga u BiH

Vodik od proizvodnje do potrošnje u industriji i prometu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'