Bosna i Hercegovina     | 05.12.2021. 18:52 |

Komšić: Odlazak senatora Dolea veliki gubitak za slobodu i demokratiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Povodom smrti senatora Boba Dolea, velikog prijatelja države Bosne i Hercegovine i njenih građana, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je saučešće predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu i porodici preminulog.

- Odlazak senatora Dolea veliki je gubitak za slobodu i demokratiju u cijelom svijetu te posebno za nas u Bosni i Hercegovini. Nikada nećemo zaboraviti veliku podršku koju je senator Bob Dole pružao državi Bosni i Hercegovini u njenim najtežim trenucima i u vremenu borbe za njen suverenitet i teritorijalni integritet. Senator Bob Dole jasno je razlikovao one koji se bore za međunarodno priznatu državu i odmetnike od međunarodnog prava i bio je jedan od najsnažnijih glasova o istini naše pravedne borbe - naveo je predsjedavajući Komšić u objavi na Facebook stranici. 

- Zahvalni smo mu što je poslije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nebrojeno puta ukazivao na svu pogubnost destruktivnih politika unutar Bosne i Hercegovine koje su ugrožavale mir, sigurnost i prosperitet građana i države - ističe također Komšić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bećirović: Svojim djelima i angažmanom Sidran je zadužio nas i buduće generacije

Bećirović: Profesor Esad Zgodić dao je neprocjenjiv doprinos nauci

Bećirović: Alispahić ostavio dubok trag u bh. književnosti i pozorišnoj umjetnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo