Bosna i Hercegovina     | 05.12.2021. 14:55 |

Konferencijom „Youth Inspiration Academy“ obilježen Međunarodni dan volontera

FENA Saopćenje

TUZLA, 5. decembra (FENA) - Konferencijom za mlade s područja Tuzlanskog kantona „Youth Inspiration Academy“ obilježen je Međunarodni dan volontera, saopćili su organizatori iz Fondacije tuzlanske zajednice.

Simbolično na Međunarodni dan volontera, svečanom dodjelom priznanja ˝Junak/junakinja svoje zajednice 2021.˝, zatvorena je ovogodišnja konferencija održana u Centru za kulturu u Tuzli. Navedeno priznanje  tradicionalno se dodjeljuje pojedincima, udruženjima i preduzećima, koji su volonterskim angažmanom dali izuzetan doprinos razvoju mladih.

Udruženje mladih „Trik“ Kalesija nagrađeno je za izuzetan doprinos razvoju i osnaživanju mladih u toj općini, Asja Dizdarević za izuzetan doprinos razvoju mladih i omladinskog sektora, Merima Dževdetbegović za izuzetan doprinos razvoju djece i mladih u sistemu socijalne zaštite, a Udruženje građana „Kaskader produkcija“ za najbolje implementirani projekat u 2021. godini te Amila Spahić za izuzetan volonterski angažman u radu Omladinske banke u 2021. 

Merima Osmanović, predsjednica Udruženja mladih "Trik" iz Kalesije smatra da je nagrada izuzetno važna za svu djecu i mlade u toj zajednici.

- Ovo priznanje nam je veliki vjetar u leđa. U malim zajednicama, gdje djeca i mladi imaju manje prilika, velika je odgovornost motivirati ih pružiti šanse koje inače nemaju i upravo zbog toga ova nagrada dokaz je svim mladima u Kalesiji da sve ono što rade kao volonteri neko primijeti - rekla je Osmanović.

Na konferenciji „Youth Inspiration Academy“, i ove godine, od 1. do 5. decembra mladi su imali priliku učestvovati u edukativnim radionicama usmjerenim na njihov lični razvoj, društveni i poduzetnički angažman.

Cilj skupa je bio okupiti mlade ljude iz Tuzlanskog kantona i inspirisati ih na jači lični i društveni angažman i kreirati ambijent u kojem mladi žele ostati i razvijati se.

Konferencija „Youth Inspiration Academy“ organizuje se u projektu “Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK”, koji Fondacija tuzlanske zajednice provodi uz podršku Njemačog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'