Servisne informacije     | 05.12.2021. 09:05 |

U BiH jutros otežan saobraćaj, upozorava se na moguću poledicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu.

Ugaženog snijega ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Šujica-Tomislavgrad, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč. Na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, skreće se pažnja na jake udare vjetra. Vozačima se preporučuje maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja. 

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo