Stranačke aktivnosti     | 04.12.2021. 17:22 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

- Poznato je da je jedino Vlada Republike Srpske imala nadležnost i zakonsku mogućnost da obezbijedi VIP status i policijsku pratnju Kristijanu Šmitu i zato današnje tvrdnje Milorada Dodika da će se ispitati ko je u ovom slučaju pogriješio predstavljaju zamajavanje javnosti, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je Vlada Republike Srpske dala Kristijanu Šmitu fizičku zaštitu i pratnju Policije Republike Srpske tokom njegovog boravka u Banjaluci 10. novembra 2021. godine, što znači da je Dodik imao skoro mjesec dana da reaguje i traži odgovornost Radovana Viškovića ili nekog drugog, ukoliko je Vlada postupila protiv interesa i utvrđenih stavova Republike Srpske.

- Dodikova izjava da Šmit u Republici Srpskoj nema tretman poput ranijih visokih predstavnika očigledno nije tačna, jer se postupanje institucija Republike Srpske ni po čemu ne razlikuje u odnosu na prethodni period, istakao je Crnadak.


S poštovanjem,

Banja Luka, 4.12.2021.
Informativna služba PDP-a

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo