Sport     | 04.12.2021. 16:13 |

Rusija protiv Hrvatske u finalu Davis Cupa

FENA Agencije

MADRID, 4. prosinca (FENA) - Ruska teniska reprezentacija opravdala je ulogu favorita, svladavši Njemačku s 2-0 u polufinalnom dvoboju Davis Cupa u Madridu.

Za trofej će se u sutrašnjem finalu tako boriti reprezentacije Rusije i Hrvatske.

Rusiji su šesto finale u povijesti, a prvo nakon 2007., donijeli Andrej Rubljov i Danil Medvjedev pobjedama u pojedinačnim dvobojima pa meč parova nije ni odigran.

Peti tenisač svijeta Rubljov je u dvoboju drugorangiranih igrača svladao Dominika Koepfera (ATP - 54.) sa 6-4, 6-0, dok je drugi tenisač svijeta i aktualni pobjednik US Opena Danil Medvjedev sa 6-4, 6-4 nadigrao Jan-Lennarda Struffa (ATP - 51.).

Dan ranije Hrvatska je u drugom polufinalu bila bolja od Srbije 2-1.

U nedjelju će se Rusi boriti za svoj treći naslov, baš kao i hrvatski tenisači. Rusija je bila pobjednik Davis Cupa 2002. i 2006., a Hrvatska je trofej osvajala 2005. i 2018.

Osim spomenuta dva naslova, Rusi su u finalu bili još 1994., 1995. i 2007., a Hrvatska je poražena u jedinom finalu koje je odigrala na domaćem terenu, 2016. u zagrebačkoj Areni, kad je Argentina osvojila svoj jedini naslov pobjedom 3-2.

Rusi su slavili protiv Hrvatske prije dvije godine u Madridu, na premijernom izdanju novog formata Davis Cupa. Tada je u grupnoj fazi bilo 3-0 za rusku reprezentaciju, kad za Hrvatsku nije igrao Marin Čilić, a debitirao je Borna Gojo, koji se dvije godine poslije prometnuo u neočekivanog junaka hrvatske reprezentacije, prenosi Hina.

Gojo je prije dvije godine poražen od Rubljova (3-6, 3-6), a to bi trebao biti meč kojim će u nedjelju u 16 sati biti otvoren finalni dvoboj. U drugom meču bi snage trebali odmjeriti Marin Čilić i Danil Medvjedev. Drugi tenisač svijeta ima prednost od 2-0 u međusobnim dvobojima, a Čiliću bi dodatni motiv mogao biti poraz na ovogodišnjem Wimbledonu, gdje je protiv Medvjedeva propustio prednost od 2-0 u setovima.

Ne dođe li do oduke u pojedinačnim dvobojima, Hrvatska će imati najjače moguće adute u odlučujućoj igri parova u Nikoli Mektiću i Mati Paviću. Rusi su dvaput bili u poziciji igrati parova na ovom turniru, a oba puta je njihov izbor pao na Rubljova i Aslana Karaceva.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana