Ekonomija     | 03.12.2021. 15:48 |

KJKP 'Tržnice-Pijace' - 470 zakupaca oslobođeno zakupnina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo osiguralo je 343.000 KM za subvencioniranje dijela obaveza samostalnim prodavcima prilikom zakupa stolova i boksova koji su u vlasništvu KJKP „Tržnice-Pijace“.

Tim povodom, danas su resorni ministar Enver Hadžiahmetović, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i direktor ovog preduzeća Jasmin Terović posjetili pijacu i tržnicu na Ciglanama.

- Ovim sredstvima imamo namjeru osloboditi zakupce plaćanja kirije za određeni period -  naglasio je, nakon obilaska, ministar Hadžiahmetović.

Inicijativu da se na ovaj način pomogne zakupcima na pijacama pokrenuo je, između ostalih, i predsjedavajući Đozo, jer, kazao je, na taj način žele pomoći malim trgovcima na pijaci koji rade u otežanim uslovima.

- Zbog postojećih zakonskih okvira ne možemo prodavače na pijaci svrstati ni u jednu kategoriju kojima se pomagalo kroz ranije projekte. Siguran sam da će njima ovakav vid pomoći itekako dobro doći. U saradnji sa Ministarstvom ćemo tražiti i druge modalitete pomoći našim malim privrednicima i obrtnicima, sve s ciljem zadržavanja njihove poslovne aktivnosti - obrazložio je Đozo.

Direktor Terović je izrazio riječi iskrene zahvalnosti kantonalnom ministarstvu i Općini Centar na sveukupnoj podršci malim trgovcima, te naglasio da će zahvaljujući sporazumu, 470 zakupaca na svim pijacama kojima upravlja to preduzeće i koji rade i uredno imaju potpisan ugovor, biti oslobođeni decembarske i dijela januarske zakupnine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta