Sport     | 03.12.2021. 13:43 |

Ivanković: Uvijek se veselimo utakmicama na Grbavici

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 3. prosinca 2021. (FENA) – Momčad Širokog Brijega u 19. kolu m:tel Premijer lige BiH gostuje kod Željezničara na Grbavici, a Širokobriježani traže nastavak pozitivnog niza i uspješan završetak ove godine, istaknuli su u najavi ove utakmice trener Jure Ivanković i krilni napadač Ivan Ikić.

Ivanković je istaknuo da uvijek s nestrpljenjem i radošću iščekuju utakmice na Grbavici zbog dobre nogometne atmosfere.

- Uvijek se veselimo utakmicama na Grbavici, jer je to zasigurno stadion s dobrim terenom i najugodnijom nogometnom atmosferom u BiH. U posljednje vrijeme i prije kroz povijest pružali smo dobre utakmice na tom terenu i ovaj put idemo na Grbavicu s dobrim osjećajem zbog činjenice da u posljednje vrijeme imamo niz dobrih rezultata u kojem smo skupili veliki broj bodova i odigrali dosta kvalitetne utakmice. Cilj nam je zabilježiti pozitivan rezultat i stabilizirati se u tom gornjem dijelu ljestvice i uhvatiti pozicije koje vode u Europu. Ne možemo predvidjeti kakav će biti teren, ali ove godine još samo po snijegu nismo igrali, pa je ovo prilika da se i tu oprobamo – kazao je Ivanković.

Krilni napadač Ivan Ikić kazao je kako je uvijek spreman dati svoj maksimum za momčad i da oporavak od ozljede nije lagan, ali da je sve uspješno prošlo.

- Utakmica na Grbavici će biti teška i svaka je teška na svoj način. Moramo biti na svom maksimumu i pokazali smo da smo karakterna momčad i do sada, pa mislim da neće biti problema. Napravili smo analizu i znamo da trebamo biti čvrsti u obrani, a nadamo se osvajanju tri boda. Bilo je teško se vratiti nakon takve ozljede, ali sam bio čvrst u glavi i odlučan vratiti se što brže na teren. Ja sam dijete sa sela i ništa mi ne smeta, bacit ću se na glavu svaki trening i svaku utakmicu, da nemam jednu nogu igrao bih samo s ovom drugom. Kada god sam bio na konferenciji u najavi utakmice, na istoj utakmici sam postigao pogodak, pa se istom nadam i sada – naglasio je Ikić.

Trener Ivanković se kratko osvrnuo na zimsku stanku i planove kluba u dovođenju pojačanja za drugu polovicu sezone.

- Teško je u zimskom prijelaznom roku dovesti igrače, a posebno iz Premijer lige BiH jer su pod ugovorom. Zato ćemo gledati igrače koji su mladi i potentni kako bi ih probali na ovoj razini mogu li nam donijeti nešto novo i nešto više u odnosu na ono što trenutno imamo u kadru. Imali smo problema s brojem stranaca, a neki igrači nisu bili zadovoljni minutažom, pa će zbog toga tražiti posudbe ili novu sredinu u kojoj će se probati nametnuti. Tražiti ćemo sigurno napadača, jednog krilnog igrača i popuniti još kadar jednim igračem u obrani, a vezni red nam je popunjen i tu nema potrebe za novim igračima – zaključio je Ivanković.

Utakmica između FK Željezničar i NK Široki Brijeg igra se u nedjelju s početkom u 15 sati na stadionu Grbavica, a sudit će Ermin Sivac iz Zenice.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Nogomet - Igman upisao važna tri boda u borbi za opstanak

U SFK Libero Goražde ogorčeni suđenjem sutkinje Vesne Miletić, tražit će njeno izuzeće

Svjetska premijera filma 'Hako' na Martovskom festivalu u Beogradu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom