Ekonomija     | 03.12.2021. 12:33 |

Tegeltija sa potpredsjednikom EBRD-a o ekonomskoj situaciji u BiH i regionu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas, na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi, sa potpredsjednikom EBRD-a Markom Bovmanom o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u BiH i regionu. 

Tom prilikom Tegeltija je rekao da je prethodni period obilježila teška situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa i da su svi nivoi vlasti u BiH bili posvećeni saniranju  njenih posljedica. U tom kontekstu Tegeltija je istakao značaj nastavka provođenja mjera kojima se na odgovarajući način stimulišu privredne aktivnosti, uključujući realizaciju energetskih i infrastrukturnih projekata.  

Na sastanku je razgovarano o realizaciji postojećih i pokretanju novih finansijskih programa EBRD-a, usmjerenih na unapređenje privrednog ambijenta, naročito kada je riječ o razvoju malih i srednjih preduzeća, energetskom sektoru i saobraćajnoj infrastrukturi, a sagovornici su razmijenili mišljenje i o novoj strategiji EBRD-a za BiH u periodu 2022.-2027. godina, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Predsjedateljica Krišto otvorila Poslovni forum „Gradimo Livno zajedno“

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta