Bosna i Hercegovina     | 03.12.2021. 10:13 |

Organizacija amputiraca UDAS dodijelila priznanja ‘Ravnopravno – različiti’

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3. decembra (FENA) - Organizacija amputiraca UDAS povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, dodjelila je priznanja “Ravnopravno-različiti” za 2021. godinu za doprinos u razvoju zajednice i stvaranju društva jednakih mogućnosti.

Dobitnici priznanja su Arijel Kurtagić iz Bihaća i Ognjen Ranisavić iz Banje Luke, dvije mlade osobe čija postignuća mogu da posluže kao motivacija i inspiracija drugima u njihovom razvoju i doprinosu zajednici.

Organizator je u znak zahvalnosti za višegodišnji doprinos u u promociji i zagovaranju za prava osoba sa invaliditetom u BiH dodijelio posthumno dva priznanja „Ravnopravno različiti“ Elviri Bešliji iz Sarajeva i Oliveri Mastikosi iz Banja Luke.

U ovogodišnjoj kampanji zaprimljeno je ukupno 40 nominacija za 33 osobe sa invaliditetom u dvije kategorije – liderke i lideri sa invaliditetom.

Priznanje “Ravnopravno-različiti” promovira lidere i liderke sa invaliditetom i podiže svjesnost o osobama sa invaliditetom kao jednoj od najozbiljnije marginalizovanih skupina čiji se talenti i potencijali nedovoljno koriste a doprinos u razvoju zajednice često ignoriše.

Ceremonija na kojoj će biti uručena priznanja će, zbog složene epidemiološke situacije, biti organizovana naknadno, saopćeno je iz Organizacije amputiraca UDAS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

KŠCZ ZDK - Pohvala i zahvalnica za zasluge u izgradnji sistema zaštite i spašavanja ljudi i dobara

Goraždanin Emir Hastor nagrađen priznanjima za vrhunske sportske rezultate

Arhiv FBiH - Priznanja za doprinos afirmaciji arhivističke djelatnosti i pamćenju bh. prošlosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'