Bosna i Hercegovina     | 02.12.2021. 19:23 |

Tegeltija razgovarao s predsjednikom Vlade Crne Gore Krivokapićem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija večeras je, na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi, razgovarao s predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem o unapređenju bilateralne saradnje. 

Tokom susreta istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, te da su razvoj i unapređenje dobrosusjedskih odnosa u vrhu spoljnopolitičkih prioriteta obje države. 

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da je otvoren prostor za daljnji razvoj saradnje u oblastima unapređenja infrastrukturnih veza, energetike, turizma i obrazovanja, ne samo putem bilateralnih odnosa, već i kroz regionalne i multilateralne inicijative. Dodao je da je od posebne važnosti nastavak saradnje na poboljšanju komunikacione povezanosti dvije države kako bi se povećala trgovinska razmjena i olakšalo putovanje građana. Iskazao je interes Bosne i Hercegovine za nastavkom saradnje u oblasti integracija u EU. 

Tegeltija je dodao da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje. S tim u vezi, izrazio je zahvalnost premijeru Krivokapiću na pozivu za dolazak na Samit šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnosti održavanja zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kako bi se ubrzao rad na zajedničkim projektima, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tegeltija - Kankanpa: Bilateralni odnosi Finske i BiH dobri, jačati ekonomske veze

Tegeltija na samitu u sklopu Berlinskog procesa, teme skupa regionalna saradnja i zajedničko tržište

Grlić Radman i Krivokapić oštro osudili odličje Šešelju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'