FENA biznis     | 02.12.2021. 14:10 |

Nastavlja se saradnja između kompanije m:tel i Košarkaškog kluba Igokea

FENA Saopćenje

Datum: 02.12.2021.

Nastavlja se saradnja između kompanije m:tel i Košarkaškog kluba Igokea

 Opredijeljenost kompanije m:tel da ulaže u sport

 Kompanija m:tel će i naredne tri godine biti generalni sponzor Košarkaškog kluba Igokea. Tim povodom u Banjaluci je održana konferencija za medije kojom je ozvaničen nastavak saradnje između kompanije m:tel i Košarkaškog kluba Igokea, koji je najuspješniji košarkaški klub u Bosi i Hercegovini. A vrijednost ugovora iznosi 600.000 konvertibilnih maraka po sezoni.

Na konferenciji za medije su prisustvovali Jelena Trivan, generalni direktor kompanije m:tel i Igor Dodik, generalni menadžer Košarkaškog kluba Igokea. Događaju je prisustvovao i Dalibor Ilić, igrač Košarkaškog kluba Igokea koji je dobio priznanje za najboljeg igrača ABA lige.

"Javnosti je poznato da smo mi velika podrška sportu i uspešnim klubovima, a kao grupacija Telekom činimo sve da našim korisnicima omogućimo i najkvalitetnije sportske sadržaje. Saradnja sa Košarkaškim klubom Igokea će da bude dvosmerna ulica, Igokea će dobiti posebnu podršku da bude finansijski stabilna, da nastupa u ABA ligi kako bi ostvarila još bolje rezultate, a m:tel će promovisati oni koji su najbolji u svojoj oblasti. I najbolji igrač ABA lige dolazi iz ovog tima, tako da nemamo sumnje da u ovom trenutku radimo pametnu stvar i za sport i za m:tel”, izjavila je Jelena Trivan, generalni direktor kompanije m:tel.

Košarkaški klub Igokea, učesnik ABA lige i FIBA Lige šampiona dobio je veliku podršku u svojim nastojanjima da na regionalnoj i međunarodnoj sceni ostvari što bolje rezultate.

“Želio bih da izrazim posebnu zahvalnost kompaniji m:tel i njenom rukovodstvu što su prepoznali sportsku vrijednost Košarkaškog kluba Igokea. Ova partnerstvo koje će da traje naredne tri godine, a vjerujem i duže, daće nam posebnu stabilnost da možemo da se fokusiramo na više ciljeve, razvoj i još više ulaganja u mlade talente za koje smo generalno opredijeljeni. Veliko hvala kompaniji m:tel koja generalno pruža podršku ne samo sportu, već i nauci, kulturi, te učestvuje u mnogim humanitarnim akcijama”, poručio je Igor Dodik, generalni menadžer Košarkaškog kluba Igokea.


Jelena Trivan je ovom prilikom najavila da će kompanija m:tel kao dio Telekom Srbija grupe, od 1. januara 2022. godine biti platforma na kojoj će korisnici moći gledati sve najbolje sportske sadržaje, uključujući i NBA ligu, ali Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

 
S ciljem da nastavi dobru praksu podrške sportu i stane rame uz rame uz najbolje, kompanija m:tel nastavlja da ulaže u sport i one koju su u njemu uspješni.

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Siguran NET - vaš štit protiv virusa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'