Bosna i Hercegovina     | 02.12.2021. 10:44 |

Merhamet - Šporeti i paketi za 40 porodica čije su kuće stradale u poplavama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. decembra (FENA) - Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet", u saradnji sa "Merhametom" Švedske, obezbijedio je električne šporete i prehrambene pakete za 40 porodica čije su kuće stradale u nedavnim poplavama.

Šporeti i paketi podijeljeni su porodicama u četiri općine koje su najviše pogođene poplavama. Somenutu donaciju dobile su ugrožene porodice u mjestima: Otes, Breoca, Osjek (općina Ilidža), Pendečići, Gračanica, Šabići, Deliješ (općina Trnovo), potom Ribari, Džajići, Brđani, Boždarevići Donje selo (Općina Konjic) te u mjestima Djevor, Ravna, Donja Jablanica, Dragan Selo, Slatina, Dobrinja i Bukov Pod (općina Jablanica). 

Ovu pomoć, vrijednu 120.000 švedskih kruna obezbijedio je "Merhamet" Švedske.

- Sredstva za ovu akciju 'Merhamet' Švedske prikupio je zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima koji žive i rade u Švedskoj. Ponosan sam na to što su naši ljudi uvijek spremni da pomognu svojim sunarodnicima u Bosni i Hercegovini, a to su pokazali mnogo puta. Posebno se njihova humanost potrđuje u kriznim situacijama, poput ove kada su našu zemlju pogodile poplave - izjavio je predsjednik "Merhameta" Švedske Fehim Halilović.

Osim Halilovića, podjeli električnih šporeta i prehrambenih paketa prisustvovao je i predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac te direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Sarajevo Munib Bujak.

- Zahvaljujem se 'Merhametu' Švedske na ovoj vrijednoj pomoći našim građanima čiji su domovi stradali u nedavnim poplavama. Inače, Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" se odmah uključilo tokom elementarnih nepogoda i djelovao je interventno. Na terenu su bile "Merhametove" ekipe, pratile odvijanje situacije i bile u stalnom kontaktu sa lokalnih službama civilne zaštite, tako da smo odradili veliki i značajan posao tokom poplava - kazao je Vrbanjac, saopćeno je iz "Merhameta". 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Interventna pomoć „Merhameta“ Tutinu, pokrenuta akcija "Pomoć narodu Sandžaka“

'Merhamet' započeo humanitarnu akciju 'Kurban 2020./1441.'

"Merhamet" donirao izolatoriju UKC-a Tuzla zaštitnu opremu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo