Stranačke aktivnosti     | 01.12.2021. 19:51 |

Saopćenje za javnost Naše stranke Tuzla

FENA Saopćenje

Naša stranka Tuzla: Nedostatak grijanja je kažnjavanje građana jer su odabrali stranu - za radničku i rudničku Tuzlu

U pojedinim tuzlanskim ulicama nema grijanja. Firma Centralno grijanje poručuje da je razlog tome nedostatak uglja zbog obustave rada rudnika.

U Gradskom odboru Naše stranke Tuzla smatraju da se samo radi o izgovoru za povećanje cijena uglja:
“Taj izgovor je smiješan. Ne stoje rudari pored termoblokova s lopatama i u njih ubacuju ugalj pa da bi, kad prestanu raditi, nestalo grijanja. Morale bi, pogotovo u decembru, postojati zalihe predviđene baš zbog ovakvih i sličnih slučajeva kad su rudnici u nemogućnosti da u datom trenutku opskrbe građane ugljem. Ako toga zaista nema, mora se utvrditi odgovornost i sankcionisati one koji su dopustili da Tuzla pred novu, 2021. godinu, uđe bez grijanja, a možda i bez struje, opet pod istim izgovorom prestanka rada rudara na nekoliko dana.

Jasno je, i već je Naša stranka ukazivala na to, da se ovim pokušava okriviti rudare za poskupljenja koja su i prije njihovog štrajka planirana. Građani/ke Grada Tuzle uvijek su znali prepoznati prave krivce za stanje stvari, a ne one koje im se pokušava predstaviti takvima, tako je i ovaj put.

U prošlosti, Tuzla je bila simbol otpora svemu što ne valja, tako da nas ne bi iznenadilo da njeni građani pokažu građanski neposluh uz izlazak na proteste. Ugovori između potpisnika građana s Eelekroprivredom i Centralnim grijanjem moraju biti poštovani. Zamislite šta bi se desilo kada bi svi građani ovoga grada, pa i kantona, prestali plaćati usluge, jer im se ne isporučuju, te tužili prethodno spomenuta preduzeća. I imali bi potpuno pravo na to ako ih se nastavi tretirati kao taoce u pregovorima između Sindikata rudnika i Elektroprivrede a ne kao potrošače koji svoje obaveze uredno izmiruju.

Gradski odbor Naše Stranke zahtijeva od Gradskog vijeća, gradonačelnika, ali i Skupštine Tuzlanskog kantona te nadležnih ministarstava, da se hitno uključe u rješavanje problema i da govore glasom građana jer, stiče se dojam, da je jedan od ciljeva stvaranja ovog problema upravo njihovo kažnjavanje jer su, kao i uvijek, odabrali da budu na pravoj strani, na strani radničke i rudničke Tuzle.

  ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo