Stranačke aktivnosti     | 01.12.2021. 12:52 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Govedarica: HDZ godinama koristio Dodika kao agenta hrvatskih interesa

Onog momenta kada se HDZ i SDA dogovore oko Izbornog zakona u pogledu onih otvorenih pitanja koja definišu hrvatsko nacionalno pitanje, tog momenta se završavaju harmonični odnosi na relaciji SNSD-HDZ – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS podsjećajući da su ne tako davno iz SNSD-a ponosno promovisali Dragana Čovića srpskim članom Predsjedništva jer im po volji nije bio Mladen Ivanić.

On je kazao da smo svjedoci izrazito dobrih odnosa u poslednjoj deceniji između SNSD i HDZ odnosno ličnih odnosa Dodika i Čovića.

„Dodik i SNSD su bili promoteri HDZ interesa u Bosni i Hercegovini. Kada se prisjetimo šta je sve Dodik uradio za hrvatske interese od predaje Jasenovačke građe do Pelješačkog mosta onda tu i ne treba tražiti neke posebne odgovore. Na žalost, sa njegovom retrogradnom politikom, on će izaći svakome u susret osim Srbima“ – poručio je Govedarica.

Sada će po svemu sudeći, kaže Govedarica, a to se može vidjeti i po Izetbegoviću i po Čoviću, Hrvati i Bošnjaci riješiti svoja otvorena pitanja koja prave disharmoniju u njihovim odnosima.

„Ne treba puno pameti da bi shvatili da su Dragan Čović i HDZ cijelo vrijeme gledali na Dodika i SNSD kao na najobičniju upotrebnu vrijednost kako bi riješili svoj problem, naravno znajući da problem Vašingtonskog sporazuma ne mogu rješavati Srbi sa Hrvatima već isključivo Bošnjaci“ – naglasio je Govedarica.

On kaže da ostaje samo da se vidi da li će HDZ i SDA u paketu usaglasiti i izmjene Izbornog zakona koji će zaustaviti izborne prevare i političko razbojništvo koje gledamo u par izbornih ciklusa unazad.

„U svakom slučaju, maratonci trče svoj poslednji krug i u Republici Srpskoj i u Fedaraciji BiH. Lagano se nazire ko će od maratonaca okončati trku sa aplauzima a ko sa zvižducima“ – zaključio je Govedarica.

Sektor za
politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta