Stranačke aktivnosti     | 01.12.2021. 10:30 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Danas je 1. decembar - Dan Trećeg korpusa, jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine Bosne i Hercegovine. Treći od sedam korpusa naše Armije Republike BiH izvojevao je mnoge briljantne pobjede na ratištima širom zemlje, a Zenica je ponosna što je bila centar iz kojeg se komandovalo velikim odbrambeno-oslobodilačkim akcijama kojima je osujećena namjera neprijatelja i agresora da uništi jedan narod i državu.

Treći korpus je u toj borbi dao veliku žrtvu - 6.343 šehida i poginulih boraca te 8.144 invalida. Za ratne zasluge 277 pripadnika našeg korpusa odlikovano je "Zlatnim ljiljanom", a 41 pripadnik policije "Zlatnom policijskom značkom". Brigade 303. i 317. dobile su kolektivno priznanje "Zlatni ljiljan".

Naša dužnost i trajna obaveza je da baštinimo tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata i ratni put Trećeg korpusa, da vodimo brigu o porodicama šehida i poginulih boraca i da činimo sve da se našim herojima u miru odužimo za slobodu u kojoj danas živimo.

Stranka demokratske akcije je ponosna što su naši kadrovi bili u prvim redovima kada se naša domovina branila od agresije, a danas u miru na svakoj političkoj poziciji - u našem kantonu putem Vlade Zeničko-dobojskog kantona, činimo sve da branilačka populacija živi život dostojan čovjeka.

Budimo jedinstveni i snažni u miru u odbrani interesa naše domovine Bosne i Hercegovine, kao što je tokom odbrane od agresije bio naš Treći korpus.

Sretan nam Dan Trećeg korpusa A RBiH!

SDA Zenica

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izetbegović: Probosanski blok za zajednički nastup protiv Milorada Dodika

Saopćenje za javnost SDA Zenica

Tribina "Bosna i Hercegovina u aktuelnom političkom trenutku" organizuje SDA Zenica

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom