Bosna i Hercegovina     | 01.12.2021. 10:08 |

Tužilaštvo ZDK: Kasumović nije lišen slobode, on je za nas u bjekstvu

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 1. decembra (FENA) - Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona demantuje navode nekih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK-a oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj facebook stranici Fuad Kasumović".

 - Za ovo tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu! - stoji u tom saopćenju.

U drugom saopćenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužiteljstvo, ističe se kako su "postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela Organizovani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi sa krivičnim djelima Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje povjerilaca iz člana 246. KZ FBiH".

 - Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao "Zenicatrans". Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije - ističu iz Tužiteljstva ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Kantonalno tužilaštvo ZDK će danas ili sutra formirati predmet u slučaju 'dr. Ermin Čehić'

Žepčak Ivan Ćuro predat na postupanje Tužilaštvu ZDK

Potvrđena optužnica Tužilaštva ZDK protiv policijskog komesara USK Muje Koričića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom