Bosna i Hercegovina     | 01.12.2021. 09:42 |

Mujkić: Nemamo stava, Zenička inicijativa će danas održati pres-konferenciju

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 1. decembra (FENA) - Gradska uprava Grada Zenica za sada nema stava o akciji pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koju od jutros provode na području Grada Zenica te koja za cilj ima pretres prostorija i hapšenje osumnjičenih za navodne malverizacije počinjene u Javnom komunalnom preduzeću “Zenica-trans prevoz putnika”, među kojima je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović- kazao je Feni šef Sektora za informisanje Gradske uprave Zenica Armin Mujkić. 

- Nemamo stava! U 12.00 sati će biti pres-konferencija Zeničke inicijative i simpatizera Fuada Kasumovića, kada će javnost dobiti sve informacije- najavio je Mujkić.

Zenička inicijativa- Kasumović Fuad politički je subjekt nezavisnih vijećnika, a koja u Gradskom vijeću ima 14 vijećnika te predvodi vladajuću koaliciju. 

Glasnogovornica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Asmira Redžić potvrdila je akciju SIPA-e te najavila da će se uskoro oglasiti i saopćenjem za javnost, u kojem će dati više informacija.

SIPA je, početkom ove godine, po nalogu Tužilaštva ZDK, iz Gradske uprave Zenica te pomenutog preduzeća izuzimala dokumentaciju, a meta istražitelja bio je postupak izuzimanje Autobuske stanice Zenica od Grada.

Istraga je bila usmjerena protiv 11 osoba, između ostalih protiv zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, gradskog pravobranioca Zlatka Osmanovića, internog revizora Grada Zenica Asmira Mašića, tadašnjeg direktora “Zenicatransa” Besima Husakovića, predsjednika Nadzornog odbora Vahdeta Drine, zaposlenice Gradske uprave Almire Baručije- Kapidžić…

Prijavu s dokazima o navodnim nezakonitostima, podnio je, još prije više od dvije godine, Sindikat preduzeća “Zenica-trans prevoz putnika”, nad kojim je prošle godine otvoren i stečajni postupak te za stečajnog upravnika imenovan Samir Sunulahpašić.

Predsjednik Sindikata Huso Hinović, koji je jedan od svjedoka u istrazi SIPA-e i Tužilaštva ZDK, upravo zbog postupka koji je u toku, također nije želio davati bilo kakve izjave.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

U toku akcija SIPA-e u više bh. gradova, pretresi na više lokacija

Promovirano deset mlađih inspektora SIPA-e: 'Bit ćemo dostojni čuvari sigurnosti'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo