Bosna i Hercegovina     | 30.11.2021. 16:41 |

Konferencija o unaprijeđenju ranog rasta i razvoja djece u FBiH 2. i 3.decembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Konferencija o unaprijeđenju ranog rasta i razvoja djece u Federaciji BiH - Postignuća, izazovi i perspektive bit će održana 2. i 3. decembra 2021. u Sarajevu, najavljeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti.

Konferencija će biti održana u organizaciji UNICEF-a za BiH, i uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije, a u saradnji s federalnim ministarstvima obrazovanja i nauke, zdravstva, te rada i socijalne politike.

Prvi dan konferencije planirano je predstavljanje „Politika strateških dokumenata vezanih za unaprijeđenje ranog rasta i razvoja u FBiH“, kao i pregled aktivnosti resornih federalnih ministarstava u oblasti ranog rasta i razvoja, a u kontekstu ispunjenja strateških ciljeva.

Drugi dan konferencije bit će posvećen predstavljanju dobre prakse i iskustava, odnosno izazovima i potencijalnim rizicima iz perspektive stručnjaka koji pružaju usluge djeci i porodicama, te pregledu naučnih dostignuća u BiH i svijetu u oblasti ranog rasta i razvoja. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta