Bosna i Hercegovina     | 30.11.2021. 16:30 |

Brkić-Alahmadi: Nastaviti razvijati bilateralnu suradnju na obostranu korist

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić razgovarao je danas s veleposlanikom Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamah Dakhel R. Alahmadijem.

Sugovornici su ocijenili da BiH i Kraljevina Saudijska Arabija njeguju dobre i prijateljske odnose i izrazili nadu da će se bilateralna suradnja između dvije zemlje nastaviti razvijati na obostranu korist.

Govoreći o međusobnim odnosima, Brkić je iskazao uvažavanje za svu potporu koju Kraljevina Saudijska Arabija pruža BiH. Podržao je posjete saudijskih turista našoj zemlji ne samo tijekom ljetne sezone već kroz cijelu godinu. U tom smislu je naveo da je BiH učinila sve kako bi državljanima KSA olakšala procedure za dobivanje viza za našu zemlju, budući da je vizni režim još uvijek na snazi.

Brkić je također izrazio interes da se razmotri mogućnost ukidanja viza za nosioce diplomatskih i službenih putovnica BiH za putovanje u KSA, čime bi bio postignut reciprocitet.

Naglasivši da su za BiH izravna strana ulaganja od velike važnosti, zamjenik ministrice je pozdravio nastavak saudijskih investicija u BiH za što postoje raznovrsne mogućnosti.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o unutarnjopolitičkim temama i vanjskopolitičkim ciljevima dviju zemalja, i razmijenjene informacije o međusobnim potporama u međunarodnim organizacijama i tijelima - saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Brkić: Integracija u EU i unapređenje odnosa s NATO-om prioriteti bh. vanjske politike

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo