Sport     | 30.11.2021. 15:03 |

Minimalna pobjeda nogometašica BiH nad Maltom

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 30. novembra (FENA) – Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici izabrani tim Malte rezultatom 1:0 (1:0), što je i prvi trijumf bh. tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Australiji i na Novom Zelandu.  

Bolju igru bh. nogometašice uspjele su krunisati golom u 36. minuti, a strijelac je, nakon kornera sa desne strane koji je izvela Selma Kapetanović, bila Maja Jelčić. Jelčić je odbijenu loptu sa vrha peterca poslala u mrežu malteške golmanice Janice Xuereb.

BiH je ukupno imala bolje prilike te zasluženo upisala prvi trijumf, mada su Maltežanke, pogotovo u finišu drugog poluvremena, također stvorile nekoliko prilika. Na visini zadatka bila je i bh. golmanica Envera Hasanbegović. Međutim, i izabranice bh. selektorke Samire Hurem imale su još nekoliko izglednih prilika, ali se rezultat nije mijenjao pa je ostalo 1:0.

Prvi susret ove dvije selekcije, koji se 21. septembra igrao na Malti, okončan je bez pobjednika, rezultatom 2:2 pa su bh. nogometašice, trenutno s istim brojem bodova i slabijom gol-razlikom, ipak ispred Malte na tablici grupe E, jer su bolje u međusobnim duelima.

U ostalim susretima šestog kolau ovoj grupi danas još igraju Azerbejdžan – Crna Gora (15.00) te Danska – Rusija (18.00).

Tabela grupe E: Danska 15 (31:1), Rusija 15 (18:0), Crna Gora 9 (8:12), BiH 4 (5:20), Malta 4 (4:16), Azerbejdžan 0 (1:18).  

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo