Bosna i Hercegovina     | 29.11.2021. 15:15 |

Ukinuta mjera pritvora osumnjičenom Mladenu Milovanoviću, određene mjere zabrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje u predmetu Bojan Cvijetić i drugi kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva BiH, pa je prema osumnjičenom za organizirani kriminal Mladenu Milovanoviću ukinut pritvor.

Prema osumnjičenom su, istovremeno, određene mjere zabrane i to: zabrana putovanja, a u cilju izvršenja ove mjere osumnjičenom se zabranjuje putovanje van BiH, te mu se privremeno oduzimaju važeća putna isprava uz zabranu izdavanja novih, a zabranjen mu je i prelazak državne granice uz korištenje lične karte, zabrana posjećivanja određenih mjesta ili područja.

U cilju izvršenja ove mjere osumnjičenom se zabranjuje posjećivanje zgrade ili prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Državne agencije za istrage i zaštitu, zabrana sastajanja s određenim osobama na način da se osumnjičenom zabranjuje svaki oblik kontaktiranja i sastajanja s drugim osumnjičenima kao i svjedocima u ovom krivičnom predmetu.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca. Osumnjičeni je upozoren da mu može biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

Mladen Milovanović osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Rusija produžila pritvor američko-ruskoj novinarki Kurmaševoj

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta