Bosna i Hercegovina     | 29.11.2021. 14:12 |

Tegeltija razgovarao s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Kalabuhovim

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu. 

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je istakao da je Ruska Federacija jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera i investitora u BiH. On je naglasio potrebu za podsticanjem veza između poslovnih zajednica koje stvaraju jedinstven instrument neophodan za daljnje širenje trgovinske i ekonomske saradnje, te u tom kontekstu pozdravio zaključke sa sastanka kopredsjedavajućih Komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Ruske Federacije i BiH, održanog 29. oktobra ove godine. 

Zajednički je ocijenjeno da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, kulture i nauke, te iskazano interesovanje za održavanje međudržavnih sastanaka u različitim formatima sa ciljem intenziviranja trgovinske i privredne saradnje. 

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu, predsjedavajući Tegeltija je naglasio važnost intenziviranja političkog dijaloga, te dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

VMBiH - Suradnja s FRONTEX-om, bolja kontrola nezakonitih migracija

U Bruxellesu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'