Regija     | 27.11.2021. 12:00 |

Prihvaćena ostavka predsjednika SDSM-a Zorana Zaeva

FENA Internet

SKOPLJE, 27. studenoga (FENA) - Središnji odbor Socijaldemokratskoga saveza Makedonije (SDSM) prihvatio je ostavku premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva na mjesto predsjednika te stranke čime je započeo proces za izbor novog lidera, pišu tamošnji mediji.

Glasnogovornica te stranke Bogdanka Kuzeska na konferenciji za novinare u petak na subotu je rekla da je "Središnji odbor SDSM konstatirao da je podnošenje ostavke Zaeva potrebno da bi počeli unutarstranački izbori".

Središnji odbor SDSM odlučio je da se izbori održe 12. prosinca.

Podnošenje kandidatura počinje danas i trajat će sedam dana.

Središnji odbor je donio odluku za raspisivanje i provođenje unutarstranačkih neposrednih izbora za novog predsjednika stranke, na čijem čelu je Zaev od 2013. godine.

Premijer Sjeverne Makedonije i lider Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Zoran Zaev podnio je ostavku na obje funkcije 31. listopada ove godine nakon neuspjeha njegove stranke na lokalnim izborima u toj zemlji.

On je tada čestitao političkom protivniku, opozicionoj VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog, pobjedu.

Međutim, vladajuća stranka SDSM donijela je odluku kasnije da će Zaev ostat na toj dužnosti dok se politička situacija ne stabilizira, reagirajući na zahtjev za izglasavanje nepovjerenja vladi koji su podnijele oporbene stranke desnog centra predvođene VMRO-DPMNE.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Varadkar najavio ostavku s pozicije irskog premijera

Kandidati za predsjednika Sjeverne Makedonije predali liste s potpisima potpore

Načelnik Generalštaba danske vojske podnio ostavku

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!