Bosna i Hercegovina     | 27.11.2021. 11:44 |

U Kantonu Sarajevo 225 novozaraženih koronavirusom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, proteklog dana u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 225 novih slučaja zaraze koronavirusom, a tri osobe su preminule od posljedica te bolesti, dok su se od Covid-19 infekcije oporavile 84 osobe.

Trenutno je na bolničkom liječenju 112 pacijenata, od kojih je 105 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži. Udio vakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 25,89 posto.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječe se 54 pacijenata, a u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" 58. Na respiratoru su tri osobe, a 12 pacijenata koristi neinvazivnu ventilaciju. Kiseoničku potporu koristi 16 pacijenata.

Kanton Sarajevo danas bilježi 1.555 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije. U samoizolaciji su trenutno 2.322 osobe. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 67.097 osoba zaraženih koronavirusom, te 63.971 izliječena.

- U proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 115, dok sedmična incidenca, o/upload/171121_potraga_bosna1.jpgdnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 191 - podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

U toku proteklog dana u Kantonu Sarajevo je aplicirano 837 vakcina, a Ministarstvo zdravstva KS još jednom pozvalo građane da se vakcinišu kao i da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Mijatović i načelnici sarajevskih općina potpisali sporazume o uređenju riječnih korita

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana