Bosna i Hercegovina     | 26.11.2021. 15:54 |

Vlada TK iskazala razumijevanje za trenutno stanje muzičkih radnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Vlada Tuzlanskog kantona iskazala je na današnjem sastanku s predstavnicima muzičkih radnika razumijevanje za nezahvalnu situaciju u kojoj se nalaze zbog neizvođenja muzike uživo.  

Naime, za vrijeme mirnog protestnog okupljanja predstavnika muzičara koji su danas iskazali nezadovoljstvo odlukom Kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona kojom je zabranjeno izvođenje muzike uživo, delegacija Vlade TK pozvala je predstavnike muzičkih djelatnika na razgovor.

Istaknuto je da Vlada TK prati prijedloge Kriznog štaba TK koji uglavnom čine ljekari, te da prate stavove struke i da se na taj način odlučuje o narednim koracima, napominjući da će narednih dana razmotriti zahtjev da navedena Odluka na narednoj sjednici Kriznog štaba bude preispitana i da budu donesene nove mjere.

Predstavnici muzičkih radnika izrazili su nezadovoljstvo zbog neizvođenja muzike u ugostiteljskim objektima, čime se ugrožava njihova egzistencija, te zatražili da Odluka Kriznog štaba bude stavljena van snage.

Ministar zdravstva TK Božo Jurić naveo je da su približili stavove i da će u narednoj sedmici ćemo, na redovnoj sjednici Kriznog štaba, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom razmotriti mjeru zabrane izvođenja muzike uživo.

- Nadam se da ćemo u skladu sa epidemiološkom situacijom moći izvršiti korekciju ove mjere - izjavio je Jurić.

Potcrtao je da je jako važno da, ukoliko dođe do izmjena te mjere, svi koji budu posjećivali ugostiteljske objekte završe proces vakcinacije, ukoliko to još nisu uradili i da na taj način zajedno  kako  Krizni štab i Vlada  TK, tako i ugostitelji i muzičari doprinesu povećanju stepena vakcinisanog stanovništva na području TK.

Direktor Udruženja umjetnika i kulturnih radnika TK, Zoran Brkić izjavio je nakon sastanka s predstavnicima Vlade TK da je današnji sastanak dijalog između muzičara  i Vlade.

- Mi smo zadovoljni današnjim razgovorom. Zabranom rada nam je ugrožena egzistencija. Ne bježimo ni od kakvih mjera, ali ukoliko postoji mogućnost i način da radimo da se to omogući - rekao je Brkić  pozvavši stanovništvo da se vakciniše, saopćeno je iz Vlade TK. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Konaković o regionalnom skupu bošnjačkih predstavnika: Jedinstvo Bošnjaka se počinje dešavati

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'