Bosna i Hercegovina     | 26.11.2021. 13:27 |

BZK Preporod Goražde organizirao tribinu 'Bosanski izazovi danas'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 26. novembra (FENA) - Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” - Gradsko društvo Goražde organiziralo je u gradu na Drini tribinu o temi “Bosanski izazovi danas” na kojoj je govorio dr. Emir Suljagić.

On je, između ostalog, ocijenio da se BiH trenutno nalazi u ozbiljnoj sigurnosnoj krizi

- Ne brine mene šta može uraditi Milorad Dodik, najviše sam zabrinut šta mogu uraditi tzv. posrednici iz Brisela. Moj strah nije od nasilja, nije od 'srpskog sveta', moj strah je od Brisela i od mogućnosti da nas neko ubijedi u to da mirno pristanemo na ono što se traži, jer to je početak puta bez povratka - kazao je Suljagić.    

Govoreći o mogućim načinima izlaska iz krize, naglasio je da dio odgovornosti trebaju preuzeti velike sile dok su jedna od opcija sankcije protiv onih koji urušavaju državu.

- Kao jedan od načina izlaska iz trenutne situacije je da sile koje su garant Dejtonskog mirovnog sporazuma preuzmu obaveze koje su potpisali, a drugi način rješenja trenutne krize su sankcije koje bi pored Milorada Dodoka obuhvatile i njegove političke saveznike - istakao je Suljagić.

Poručio je također da država nije pravo nego obaveza, nije pravo nego privilegija za koju smo se izborili i za koju su neki ljudi dali najviše što se može dati.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta