Kultura     | 28.11.2021. 09:39 |

Sutra u Sarajevu izložba slika i grafika autora Amera Hadžića i Denisa Haračića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Izložba slika i grafika mladih autora Amera Hadžića i Denisa Haračića bit će otvorena u ponedjeljak, 29. novembra, u Galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo. 

Amer Hadžić je bosanskohercegovački vizualni umjetnik rođen 1987. u Sarajevu gdje je završio osnovnu školu i srednju školu primijenjenih umjetnosti. Diplomski i postdiplomski studij apsolvirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek grafika, u klasi profesora Salima Obralića.

Kroz svoj rad se na vrlo inovativan način dotiče motiva bosanske kuće koja je prikazana i kao arhitektonski objekat, neizostavni dio kulturne baštine ovog podneblja, ali i kao apstraktni narator koji doživljava svoju stalnu metamorfozu te odmjereno ulazi u sfere tihog egzistencijalizma i psihološkog trenutka pustoši, napuštenosti.

Denis Haračić je bosanskohercegovački vizualni umjetnik rođen 1991. u Travniku, koji je završio Master studij na odsjeku za grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Svojim psihološkim portretima problematizira univerzalne teme, dotičući se savremenog društva kroz prizme grupnog i pojedinačnog identiteta, uvijek u potrazi za humanističkim iskazima tamo gdje su naoko najmanje prisutni.

Izložba će biti otvorena u 12.30 sati, najavljeno je iz Galerije Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo