Kultura     | 26.11.2021. 10:53 |

Upriličena Večer domoljubne glazbe i poezije povodom Dana državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Udruga organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo organizirala je jučer u Sarajevu, u okviru XI. šahovskog turnira povodom Dana državnosti BiH, a pod pokroviteljstvom Općine Novo Sarajevo, glazbeno-poetski program Večer domoljubne glazbe i poezije povodom Dana državnosti BiH, u kojem su nastupili pedagog i pjevač Vedad Krajina i profesor gitare Enes Ibričević.

Osim domoljubnih, u programu su izvedene i zabavne popularne pjesme, a program je posvećen nedavno preminulom Mariju Pejiću. 

Prigodne domoljubne stihove čitala je pjesnikinja Ivana Krstanović.

- Domoljubne pjesme su uvijek bile sastavni dio etera. Njihova zadaća je zapravo pobuditi snažne emocije prema domovini Bosni i Hercegovini i našem gradu Sarajevu. U takvim se pjesmama osobni osjećaji ljubavi, ponosa i zanosa poistovjećuju s osjećajima cijeloga naroda, a glazbenici su uvijek vodili računa o dramatičnosti i intenzitetu poruke svoje ljubavi prema zemlji. U stihovima pjesama koje smo interpretirali domovina je mentalni sklop i vremenski okvir u kojem se mnogo više mislilo na druge, u kojem je zajedništvo bilo u prednosti pred natjecateljskim stavom, bez obzira na vjeru i naciju - kazala je Krstanović, saopćeno je iz Udruge HVO Sarajevo. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pivić: U Mrkonjić Gradu učvršćeni temelji BiH i zapečaćene vanjske granice

Emir Države Katar i visoki zvaničnici čestitali Dan državnosti BiH

Obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine i u Brčko distriktu BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'