Bosna i Hercegovina     | 25.11.2021. 13:58 |

Skupština Distrikta na sljedećoj sjednici o Nacrtu zakona o igrama na sreću

FENA Saopćenje

BRČKO, 25. studenoga (FENA) - Voditelji zastupničkih klubova Skupštine Brčko distrikta BiH održali su u četvrtak pripremni sastanak na kojem su utvrdili dnevni red za sljedeću sjednicu, na kojem će se među ostalim naći Nacrt zakona o igrama na sreću kao i Nacrt zakona o prekršajima Brčko distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić očekujemo da će u poslovničkom roku u Skupštinu prispjeti i amandmani koji su najavljeni od ovlaštenih predlagača vezano za ovaj važan zakon, priopćeno je iz brčanske Skupštine.

Milić je naveo da je na pripremnom sastanku dogovoreno da se Nacrt zakona o pčelarstvu, u drugom čitanju, razmatra na nekoj od idućih sjednica, jer izvješće s javne rasprave, koja je nedavno održana, još nije dostavljeno zastupnicima te da će biti potrebno amandmanski djelovati i na taj nacrt zakona.

Dodao je da će se na dnevnom redu naći i revizorsko izvješće o radu za prošlu godinu nekoliko institucija Distrikta, niz izvješća o radu i poslovanju javnih poduzeća i drugih pravnih osoba koje je formiralo Brčko, veliki broj informacija o radu tijela uprave koje su kandidirali zastupnici i niz odluka o utvrđivanju javnog interesa.

"Na zahtjev Socijalističke partije na 17. redovitoj sjednici Skupština će razmatrati i informacije o aktualnoj sigurnosnoj i epidemiološkoj situaciji na prostoru Brčko distrikta", dodao je Milić.

Sjednica će biti održana 1. prosinca s početkom u 10 sati.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izmjene i dopune Uredbe o raspodjeli prihoda ostvarenih od naknada za priređivanje igara na sreću

Vlada FBiH: Od igara na sreću za zdravstvo 410.573 KM

Porezna uprava Federacije BiH izvršila kontrolu priređivača igara na sreću

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana