Bosna i Hercegovina     | 25.11.2021. 13:02 |

U Srebrenici se obilježava 25. novembar, Dan državnosti BiH

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA 25. novembra (FENA) - I ove godine polaganjem cvijeće na spomen-obilježju u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici je započelo obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Bile su prisutne  predstavnice Udruženja Majke Srebrenice, potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Dževad Mahmutović, zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice u Srebrenici,  predstavnici vlasti na različitim nivoima u Bosni i Hercegovini, nevladinog sektora, sindikalne organizacije, kao i brojni Srebreničani. Oni su učenjem Fatihe ili minutom šutnje odali počast nevino ubijenim žrtvama genocida i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra  Potočari - Srebrenica Ševket Hafizović obratio se prisutnima i govorio o historijskom značaju 25. novembra.

- Okupili smo se danas i tako će biti do sudnjeg dana, da obilježimo jedan od najznačajnijih datuma u Bosni i Hercegovini – istakao je Hafizović.

Zamjenik načelnik Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić kazao je da je 25. novembar jedan od značajnih datuma za Bosnu i Hercegovinu.

- Bosni i Hercegovini je 25. novembar ostavljen u amanet i mi ćemo u budućnosti nastaviti da obilježavamo Dan državnosti BiH – kazao je Fejzić.

Centralna svečanost povodom obilježavanja Dana državnostiti BiH  u Srebrenici biće održana danas ispred Kulturnog centra.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana