Bosna i Hercegovina

Čović i veleposlanik Ji Ping: Odlični bilateralni odnosi

Saopćenje

MOSTAR, 25. studenoga (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se u četvrtak u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s veleposlanikom NR Kine u BiH Ji Pingom. 

Dužnosnici su razgovarali o gospodarskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Kine, ističući odlične bilateralne odnose, a upućen je i poziv kineskim tvrtkama za sudjelovanje na Međunarodnom gospodarskom sajmu Mostar 2022. godine.

 Čović je zahvalio veleposlaniku, Vladi i narodu Kine za pomoć u realizaciji brojnih projekata i prijateljski odnos Kine prema Bosni i Hercegovini, kao i na značajnoj višestrukoj donaciji medicinske opreme Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i pomoći pruženoj u zdravstvenoj krizi i borbi s koronavirusom.

Govoreći o jačanju gospodarske suradnje, Čović je upoznao veleposlanika kako nakon dvogodišnje stanke, najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovni, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, nastavlja s radom.

BiH i NR Kina imale su uspješnu suradnju na Sajmu gospodarstva u Mostaru, te je predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, imajući u vidu kako je NR Kina posljednje desetljeće izrazito prisutna na Mostarskom sajmu, uputio poziv kineskim tvrtkama za sudjelovanje na Sajmu i naredne, 2022. godine.

Na sastanku se, također, razgovaralo o aktualnoj situaciji u obje zemlje, te je Čović informirao veleposlanika o predstojećim aktivnostima u BiH kao i nastavku razgovora koji će se voditi o nužnoj izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Ping je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom naših dviju prijateljskih zemalja, koja će se i dalje razvijati na obostrano zadovoljstvo, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(FENA) M. K.
Vezane vijesti