Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDA Zenica

Saopćenje

Dan državnosti jedan je od najvažnijih datuma u prošlosti naše domovine Bosne i Hercegovine, jer je na ovaj dan 25. novembra 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu potvrđen identitet i državni suverenitet zemlje u njenim historijskim granicama kao države svih njenih naroda i narodnosti. Stoga na ovaj dan odajemo dužnu počast antifašistima koji su herojskom borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sačuvali integritet bosanske države.

Pet decenija kasnije bh. patriote stale su u odbranu Bosne i Hercegovine od brutalne agresije, a mnogi od njih su u toj borbi dali i svoje živote. Naša obaveza je da domovinu čuvamo i dajemo doprinos njenoj izgradnji, kao i da njegujemo tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., jer žrtva naših najvećih sinova ne smije biti zaboravljena.

Odajmo počast našim herojima, šehidima i poginulim borcima, kao i našem prvom predsjedniku i osnivaču Stranke demokratke akcije, rahmetli Aliji Izetbegoviću.

Sretan vam Dan državnosti BiH!

Press SDA Zenica

SDA
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.