Bosna i Hercegovina     | 22.11.2021. 16:05 |

Vlada HNŽ-a održala sastanak s predstavnicima UNDP-a u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. studenoga (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u ponedjeljak u nastupni posjet Stephena Kinlocha Pichata, novog zamjenika rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH.

Istaknuvši dosadašnju dobru suradnju Vlade HNŽ-a i UNDP-a, premijer HNŽ-a upoznao je Pichata s aktualnim stanjem u toj županiji, s naglaskom na aktivnosti Vlade koje su usmjerene na sprječavanje negativnih gospodarskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i potpori gospodarstvu na prostoru HNŽ-a, te izradi županijske Strategije razvitka za predstojeće razdoblje, od 2021. do 2027. godine.

- Nakon što je Vlada nedavno prihvatila Prijedlog Strategije, nadam se kako će to uskoro učiniti i naša Skupština. Ujedno, uskoro očekujemo i završetak izrade Strategije ruralnog razvitka HNŽ. Obje strategije izrađene su zahvaljujući suradnji s UNDP-om, na čemu se iskreno zahvaljujem - kazao je Herceg.

Izrazio je nadu i uvjerenje u to kako će s UNDP-om nastaviti suradnju na izradama sektorskih strategija koje su od ključnoga značaja za daljnji županijski razvitak, osobito kada je riječ o turizmu i zaštiti okoliša odnosno planu gospodarenja otpadom i slično.

Zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH pohvalio je uspostavljenu komunikaciju s Vladom HNŽ-a, zahvalivši predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu i na stalnoj spremnosti na produktivnu suradnju.

Također, izuzetno pozitivnim ocijenio je posvećenost Vlade obnovi škola, domova zdravlja i drugih javnih objekata gdje je nekoliko projekata, kao što su obnova Doma zdravlja u Mostaru, OŠ Bijelo Polje, OŠ Čelebići, OŠ Sulje Čilića u Jablanici, te OŠ Lipanjske zore Domanovići, realizirano u suradnji s UNDP-om.

Na koncu, naglašena je obostrana spremnost za daljnjim širenjem i dodatnim snaženjem međusobnih odnosa i radom na implementiranju projekata od životne važnosti za građane HNŽ-a, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Očitovanje Vlade HNŽ-a na štrajk u prosvjeti, 35,2 posto proračuna ide na plaće u prosvjeti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo