Bosna i Hercegovina     | 22.11.2021. 14:09 |

Vlada HBŽ-a sufinancira vodoprivredne projekte

FENA Saopćenje

LIVNO, 22. studenoga (FENA) - U zgradi Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) u ponedjeljak su potpisani ugovori temeljem javnog poziva za sufinanciranje projekata iz oblasti vodoprivrede na području HBŽ-a.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a Božo Perić potpisao je ugovore s predstavnicima općina Tomislavgrad, Drvar, Bosansko Grahovo, Kupres i Grada Livna, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin, koji je naglasio da su ovakvi projekti od velikog značaja za Županiju.

Za sufinanciranje projekta u okviru spomenutog javnog poziva osigurana su sredstva u Proračunu HBŽ-a za 2021. godinu u ukupnom iznosu od 776.792,28 maraka, a iznos je raspoređen jedinicama lokalne samouprave prema kriterijima za postotak od ukupnog iznosa uplate opće i posebne vodne naknade iz prethodne 2020. godine.

Općina Bosansko Grahovo za rekonstrukciju gradske vodovodne mreže i faza dobila je 7.440 KM, općini Kupres za rekonstrukciju vodocrpilišta „Točak“ s izgradnjom vodospreme pripalo je 73.040 KM, dok je 42.640 maraka dodijeljeno općini Drvar za rekonstrukcija vodovodne mreže u tom gradu.

U općini Tomislavgrad za izgradnju kanalizacije u naselju Bobara izdvojeno je 200.000 maraka te 103.600 maraka za izgradnju kanalizacije u ulici Potkolje.

U Livnu će se graditi propusti i odvodni kanali u vrijednosti 37.772,28 maraka, a 312.300 maraka bit će utrošeno za izgradnju sekundarne vodovodne mreža za naselje Ljubunčić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta