Svijet     | 22.11.2021. 10:43 |

Kraljica Elizabeta prisustvovala krštenju praunuka

FENA Internet

LONDON, 22. novembra (FENA) - Kraljica Elizabeta II prisustvovala je u nedjelju krštenju svoja dva praunuka, što je njeno drugo pojavljivanje u manje od sedmicu dana nakon nekoliko otkazanih događaja tokom prošlog mjeseca iz zdravstvenih razloga.

Krštenje se održalo u kapeli Svih svetih u Windsoru, jugozapadno od Londona, prenosi France 24.

Uslijedilo je nekoliko dana nakon što je u srijedu održala audijenciju s najvišim britanskim vojnim oficirom, što je bilo prvo javno pojavljivanje posljednjih sedmica nakon niza zdravstvenih problema.

Kraljica nije prisustvovala godišnjem događaju Dan sjećanja na poginule u nedjelju u čast poginulih u britanskom ratu prethodnog vikenda, zbog "povrede leđa". To je bio posljednji u nizu događaja koje je morala da propusti iz zdravstvenih razloga.

Prvo se povukla sa planiranog dvodnevnog putovanja u Sjevernu Irsku prošlog mjeseca, nakon što je saopćeno da joj je savjetovano da se odmori zbog zdravstvenih razloga.

Ali u roku od 24 sata, kraljevski zvaničnici bili su primorani da potvrde medijski izvještaj da je provela noć u privatnoj bolnici u centru Londona nakon ljekarskih testova.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Papa Franjo krstio 16 beba u Sikstinskoj kapeli

Kralj Charles planira kraljičinu rezidenciju, dvorac Balmoral, pretvoriti u muzej

Kovčeg kraljice Elizabete kreće se prema Winsdoru

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'