Kultura     | 20.11.2021. 20:03 |

U Meeting Pointu otvoren program 'Suočavanje s prošlošću'

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - U sarajevskom kinu Meeting Point večeras je otvoren program "Suočavanje s prošlošću“ u okviru kojeg je prikazan film "Rendgenski snimak jedne porodice“.

- Sa posebnim programom želimo da predstavimo kompleksnost tema suočavanje s prošlošću i tako prikazujemo filmove iz raznih krajeva svijeta od Irana do Gvatamale pa sve do Albanije – rekla je Feni menadžerica programa "Suočavanje s prošlošću“ Maša Marković.

Publika u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji sve filmove može pratiti na stranici ondemand.kinomeetingpoint.ba. Radi se o najznačajnijim svjetskim dokumentarnim ostvarenjima koji se bave prošlošću i njenom interpretacijom.

Navedeni program, koji će trajati do 25. novembra, organizira Sarajevo Film Festival u saradnji sa Friedrich-Ebert-Stiftung Dialogue Southeast Europe.

Također, večeras je u Meeting Pointu upriličena panel diskusija "Šta naša sjećanja govore o našoj prošlosti“.

- Ovakvim diskusijama nastojimo da damo priliku glasovima koje obično ne čujemo kada pričamo o prošlosti. Sve diskusije i razgovori sa autorima filmova publika može pratiti putem facebook stranice Sarajevo Film Festivala - dodala je Marković.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Filmom 'Samo kad se smijem' započelo obilježavanje Dana ljudskih prava u kinu Meeting Point

'Dani ljudskih prava' uz besplatne filmove u kinu Meeting Point

Komesarka Mijatović: Vidljivo nazadovanje u procesu suočavanja s prošlošću

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'