Bosna i Hercegovina     | 20.11.2021. 14:02 |

Članovi Prve Sinode Vrhbosanske nadbiskupije izglasali 'Završni dokument'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. studenoga (FENA) - Članovi Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije u subotu su u Sarajevu izglasali Završni dokument Sinode.

Odobreni dokument priredilo je pet stručnih skupina: eklezijalno-pravna, pastoralna, religiozno-pedagoška, liturgijska i medijska, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Susret je, kao i prethodnih pet, započeo molitvom Trećega časa koju je predvodio ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić nakon koje je prisutne pozdravio vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, koji je i predsjednik Sinode.

U svom govoru istaknuo je kako u obnovi nadbiskupije, u skladu s geslom "Sve obnoviti u Kristu", uvijek treba prevladavati ljubav.

- Samo ljubav može obnoviti i to ljubav koja je spremna na žrtvu, kao što je Krist križem nama donio spasenje. Da bi obnovili ovu mjesnu Crkvu u zajedničkom hodu prvo treba voljeti tu Crkvu - kazao je Puljić.

Kardinal je podsjetio kako Završni dokument, koji se sastoji od pet poglavlja i ukupno 234 broja, ima savjetodavnu važnost, a biskupi će odlučiti hoće li to postati obvezujući program za cijelu nadbiskupiju.

Prva sinoda Vrhbosanske nadbiskupije svečano će biti zaključena euharistijskim slavljem u sarajevskoj katedrali na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca u 10.30 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zaključena Prva sinoda Vrhbosanske nadbiskupije

Na zasjedanju Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije o Crkvi u medijima

Drugo zasjedanje Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'