Bosna i Hercegovina     | 19.11.2021. 15:39 |

Gradonačelnik i Vlada Brčko distrikta osudili uništavanje imovine

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. studenoga (FENA) - Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na Kolegiju održanom u petak razmatrala informaciju Policije Brčko distrikta BiH o paljenju motornih vozila na području Distrikta od početka 2021. godine do sada.

Ova informacija zatražena je od Policije Distrikta nakon posljednjeg slučaja paljevine privatnog motornog vozila državnog službenika Vlade Brčko distrikta, počinjene u ponedjeljak, 15. studenoga.

Gradonačelnik Esed Kadrić, zajedno sa članovima Vlade Brčko distrikta BiH, osudio je ovakve napade na imovinu osobe i sigurnost građana Distrikta, priopćili su iz Vlade Brčko distrikta.

U cilju postizanja većeg stupnja povjerenja građana da će ih nadležne institucije čuvati i zaštiti njihovu imovinu, Vlada Brčko distrikta BiH od Policije i Pravosuđa Distritka zahtijeva poduzimanje svih potrebnih mjera i radnji kako bi otkrili, procesuirali i kaznili počinitelje ovog svirepog čina nasilja, kao i rasvijetliti sve ostale paljevine koje su se dogodile u proteklom razdoblju, a za koje počinitelji još uvijek nisu privedeni pravdi.

Nužno je da policijski i pravosudni organi svojim hitnim i prioritetnim djelovanjem stanu na put ovakvom obliku nasilja, budući da štetu zbog stvaranja osjećaja nesigurnosti, ne trpe samo pojedinci, nego i cijela zajednica i svi njeni građani, poručili su iz Vlade Distrikta.

Od Policije i Tužiteljstva očekuje se da u što kraćem roku rasvijetli i dokumentira ova kaznena djela, a od Suda, učinkovito i prioritetno vođenje i okončanje postupaka protiv njihovih počinitelja, dodaje se.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Brčko distrikt - U toku Javni poziv za stambeno zbrinjavanje Roma

Isključen iz saobraćaja i ostao bez vozila zbog više od 3 hiljade KM neplaćenih kazni

Spasilačka ekipa Brčko distrikta BiH krenula u pomoć Turskoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo