Bosna i Hercegovina     | 19.11.2021. 15:25 |

Šefica političkog odjela Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva u Livnu

FENA Saopćenje

LIVNO, 19. studenoga (FENA) - Šefica političkog odjela Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Helen Flewker u petak je boravila u radnom posjetu Hercegbosanskoj županiji (HBŽ).

Gošću iz Ujedinjenog Kraljevstva ugostili su predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin, ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ-a Hikmet Hodžić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a Gordana Nakić i ministar pravosuđa i uprave HBŽ-a Milan Bašić.

Tom prigodom, Flewker je detaljnije upoznata s osnovnim geografskim, društvenim i prirodnim obilježjima HBŽ-a, te mogućim vidovima razvoja, kao što su obnovljivi izvori energije, drvoprerađivačka industrija, vodni resursi, razvoj malih i srednjih obiteljskih gospodarstava i poljoprivreda, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Razgovaralo se i o aktualnoj političkoj situaciji, kao i o problematici i stanju u zdravstvom, gospodarskom, obrazovanom i pravosudnom sektoru HBŽ-a te načinima pomoći Veleposlanstva Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH pri rješavanju problema i otklanjanju poteškoća u navedenim oblastima.

Flewker je zahvalila na srdačnoj dobrodošlici te predstavila aktivnosti Veleposlanstva, kao što su projekti i programi podrške društvenom sektoru u BiH, naglasivši neospornu spremnost za budućom suradnjom između Veleposlanstva i Vlade HBŽ-a, poglavito u područjima koja će za cilj imati promicanje obrazovanja, digitalizacije, uvođenja veće transparentnosti, suzbijanje korupcije i brže postupanje administracije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'