Bosna i Hercegovina     | 19.11.2021. 15:14 |

Inspektorat tehničke inspekcije ponudio 24-satnu pomoć firmi Messer

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Na inicijativu direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS) Fahira Halilovića, glavni inspektor Tehničke inspekcije Kemal Bošnjaković, zajedno sa termoenergetskim i elektroenergetskim inspektorima, obišao je danas firmu Messer Tehnoplin d.o.o. Sarajevo kako bi sagledali situaciju prouzrokovanu nedavnim poplavama koje su prouzokovale zaustavljene proizvodnje medicinskog kisika, koji je izuzetno važan u terapiji i borbi protiv Covida 19.

Tom prilikom direktoru Avdi Dediću i uposlenicima firme Messer Tehnoplin d.o.o. Sarajevo data je puna podrška u daljem radu, te izražena spremnost kantonalnih termoenergetskih inspektora, da s ciljem ispitivanja posuda pod pritiskom, ovoj firmi budu na raspolaganju 24 sata, kako bi se obezbijedila dovoljna količina ispitanih posuda, posebno za medicinski kisik, a što je u ovom trenutku izuzetno značajno za redovno snabdijevene kisikom zdravstvenih ustanova u Bosni i Hercegovini i Kantonu Sarajevo. U tom smislu dogovorene su i dalje aktivnosti o načinu rada i saradnje Inspektorata tehničke inspekcije i firme Messer, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Iz KUIP-a naglašavaju da je u proteklih 19 mjeseci, u uslovima pandemije koronavirusa, termoenergetska inspekcija Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS dala veliki doprinos kako bi firma Messer Tehnoplin d.o.o, kao najveći dobavljači plinova i opreme za plinove u BiH, neometano obezbjeđivala dovoljan broj posuda za plinove, a posebno medicinski kisik, koji se distribuira za medicinske ustanove na području cijele BiH i Kantona Sarajevo. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada KS dala saglasnost na upošljavanje 17 kantonalnih inspektora

KUIP KS - Kontrole subjekata nadzora koji usluge smještaja oglašavaju putem interneta

KUIP KS: Na tržištu KS dosad nije pronađen proizvod koji je sporan u Hrvatskoj

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!