Svijet     | 19.11.2021. 13:06 |

Big Dream Project u Beču - Prikuplja se 100.000 snova iz svijeta

FENA Saopćenje

BEČ/SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - U okviru evropske premijere projekta "Veliki san" 25. novembra će u Beču biti predstavljena umjetnička instalacija o temi vizualizacije utopijskog svijeta 2030. godine.

"Veliki san" ima za cilj da prikupi 100.000 snova iz cijelog svijeta do kraja godine. Potom će 50 međunarodnih umjetnika stvoriti djelo u obliku mozaika i video instalacije. Do sada je prikupljeno 40.000 snova, koji će biti prikazani na dva događaja, jedan u MuseumsQuartier u Beču, 25. novembra, a drugi u New Yorku.

Svi zainteresovani, koji svoje vizije svijeta 2030. godine žele podijeliti s drugima, to mogu učiniti putem webstranice www.big.drea.me/ i #taketwoplanet do 31. decembra.

- Raduje me što će projekat svoju evropsku premijeru imati u MuseumsQuartier-u. Bečka muzejska četvrt nije samo mjesto gdje možete doživjeti izvanrednu umjetnost, već i mjesto gdje se možete opustiti, uživati i sanjati, a to je trenutno važnije nego ikad - izjavio je direktor MuseumQuartier-a Christian Strasser.

Projekat je prvi put pokrenut u Tel Avivu 2017. godine, kada su snovi o budućnosti Bliskog istoka pretvoreni u umjetničko djelo, a to je učinjeno uz pomoć prostirki za jogu na kojima su se ljudi mogli sastati radi zajedničke vježbe. Akcija se prenosila uživo širom svijeta, saopćeno je iz EurocommPR. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Beč uvodi pametne trafostanice za energetsku efikasnost

Beč - Virtualni asistent za lakšu integraciju migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo