Svijet     | 18.11.2021. 14:37 |

Turski predsjednik Erdogan razgovarao s izraelskim kolegom Herzogom

FENA Internet

ISTANBUL, 18. novembra (FENA) - Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je sa predsjednikom Izraela Isaacom Herzogom o bilateralnim i regionalnim temama, javlja Anadolu Agency (AA).

Direkcija za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćila je da je Erdogan u telefonskom razgovoru s Herzogom istakao da su tursko-izraelski odnosi važni sa aspekta sigurnosti i stabilnosti na Bliskom istoku.

U saopćenju se navodi da je Erdogan kazao da se nesuglasice mogu svesti na minimum ako se bude djelovalo na bazi međusobnog razumijevanja na bilateralnim i regionalnim temama.

Ističući da je neophodno ponovo uspostaviti kulturu mira, tolerancije i suživota u regionu, Erdogan je rekao da su u tom pogledu prioriteti razvoj palestinsko-izraelskih odnosa i obnova mirovnog procesa.

Također je poručio da je održavanje kontakta i dijaloga između Turske i Izraela u zajedničkom interesu.

Iz Predsjedništva Izraela su saopćili da je Herzog telefonom nazvao Erdogana i da je razgovor protekao u pozitivnoj atmosferi.

U saopćenju se navodi da je Herzog zadovoljan željom Turske i Izraela za sveobuhvatnim dijalogom o bilateralnim i regionalnim pitanjima vezanim za regionalni mir.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Wilders se sastao s Herzogom, obećao punu podršku Izraelu

Bećirović nakon susreta s Erdoganom: Ohrabrujuće poruke za sve građane i narode BiH

Erdoganova stranka imat će kandidate na evropskim izborima, širi se utjecaj Turske u EU

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta