Sport     | 18.11.2021. 10:32 |

Muguruza prva Španjolka sa titulom na završnim turnirima

FENA Internet

GUADALAJARA, 18. novembra (FENA) - Španska teniserka Garbine Muguruza pobjednica je završnog teniskog turnira WTA serije u meksičkoj Guadalajari. 

Dvadesetosmogodišnja Španjolka u finalu je savladala Estonku Anett Kontaveit sa 6:3, 7:5 i upisala jubilarnu 10. turnirsku pobjedu.

Muguruza, pobjednica Otvorenog prvenstva Francuske (2016.) i Wimbledona  (2017.), po drugi put u sedmici dana je pobijedila uspješnu Estonku na kraju sezone, nakon što je bila bolja od nje i  u grupnoj fazi takmičenja, prenosi STA. 

Muguruza je tako postala prva Španjolka koja je osvojila titulu na završnom turniru, a do sada je samo Arantxa Sanchez Vicario igrala u finalu 1993. godine, kada je poražena od Njemice Steffi Graf.

Španjolka će će sezonu završiti kao treća igračica na WTA listi, dok će Kontaveit napredovati na sedmo mjesto, što je njen najviši plasman u karijeri.

Među dublovima, turnir su osvojile olimpijske prvakinje Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova, koje su u finalu sa 6:3, 6:4 bile su bolje od Tajvanke Su-wei Hsieh i Belgijanke Elise Mertens.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'