Svijet     | 17.11.2021. 15:21 |

Dvije eksplozije u Kabulu, sedam osoba poginulo

FENA Internet

KABUL, 17. novembra (FENA) - Najmanje jedna osoba je poginula i najmanje šest, među kojima i tri žene, ranjeno je u dvije eksplozije u afganistanskoj prijestolnici Kabulu u srijedu, saopćili su talibanski zvaničnici i mještani.

U eksploziji autobombe u Dasht-e Barchiju, gusto naseljenom šiitskom kvartu u zapadnom Kabulu, ubijen je jedan civil i ranjeno je šest osoba, objavio je portparol ministarstva unutrašnjih poslova Qari Sayeed Khosty u tweetu.

Nije bilo potvrde broja žrtava, i jedan talibanski zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman izjavio je da je sedam osoba poginulo i devet je ranjeno.

Također je javljeno o drugoj eksploziji u obližnjem kvartu Karte 3, saopćili su lokalni mještani. Talibanski zvaničnik kazao je da snage sigurnosti još prikupljaju informacije.

Fotografije postavljene na društvene mreže prikazuju uništeni automobil u plamenu kao izobličenu olupinu.

Današnje eksplozije nastavak su niza eksplozija u Kabulu u posljednjim danima, dok su šiitski kvartovi na zapadu grada napadnuti nekoliko puta.

Niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali su militanti Islamske države izveli nekoliko napada na šiitske mete među kojima su i džamije.

Mohammad Nabi, mještanin Dashti Barchija, kazao je kako izgleda da je druga eksplozija izazvala žrtve, ali nije bilo nikakvih trenutnih detalja, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Izraelski vojnici ubili trojicu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima od 7. oktobra porastao na 32.490

Palestinsko ministarstvo zdravstva: U izraelskim napadima u Gazi 32.333 ubijenih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo