Bosna i Hercegovina     | 17.11.2021. 13:06 |

Nelson: Političke blokade sprečavaju napredak zemlje (VIDEO)

FENA

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni Hercegovini Eric Nelson ponovio je danas u Sarajevu da političke blokade i nefunkcioniranje državnih institucija obeshrabruju investitore i sprečavaju napredak zemlje.

- Umjesto da BiH vuku unatrag u period iz devedesetih godina, svi lideri u BiH imaju obavezu raditi na tome da zemlja ide naprijed i predano na tome rade - dodao je Nelson.

Osvrnuo se na posjete dužnosnika SAD-a Dereka Cholleta koji je savjetnik državnog sekretara te zamjenika pomoćnika državnog sekretara Gabriela Escobara koji su se susreli s brojnim bh. dužnosnicima, napominjući da je Chollet donio pismo državnog sekretara Antonyja Blinkena u kojem su istaknuti ciljevi važni za BiH.

- Njegova jasna poruka bila je da BiH mora ići naprijed i implementirati reforme, a lideri moraju učestvovati u radu vlade i postići dogovor kojim će omogućiti da zemlja ide naprijed - kazao je Nelson.

Sve ono što sprječava napredak zemlje je nešto što treba ukloniti, dodao je Nelson, i važno je fokusirati se na važna pitanja i rješavati ih unutar postojećih institucija bilo da se radi o pitanjima ekonomskog napretka, pandemije koronavirusa ili političke krize.

Pogledajte https://fena.ba/video/6762

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1eD1R8uHlbC9xGIKm1uiUwfAXwoz8t7i4?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nelson: U borbi protiv korupcije, istinska promjena nabolje mora doći iznutra

Ambasador Nelson dao podršku radu Vlade Tuzlanskog kantona

Nelson i Sattler proglašeni počasnim građanima Mostara

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!